Groepsreis Thailand

Thailand wordt niet voor niets “het land van de glimlach” genoemd. Het is één van de meest favoriete bestemmingen in Azië. Een goedkope groepsreis Thailand is een goede manier om het land goed te leren kennen. De gids leidt je langs alle mooie plaatsen en vertelt je alles over de natuur en cultuur van dit schitterende land. Tijdens je verblijf is er vaak voldoende gelegenheid om van het strand en het heerlijke klimaat te genieten.

DE VLIEGREIS NAAR BANGKOK

Vanuit Nederland vertrekken rechtstreekse vluchten naar Bangkok. Hiervan wordt voor een groepsreis Thailand vrijwel altijd gebruik gemaakt. De vlucht duurt ruim elf uur. Je vliegt met de klok mee, dat betekent dat je pas de volgende dag op het vliegveld van Bangkok arriveert en in het vliegtuig overnacht. Vertrek je aan het einde van de middag, dan arriveer je halverwege de ochtend op de luchthaven van Bangkok.

TYPISCHE CULTUUR VAN THAILAND

Tijdens een rondreis Thailand ontdek je de typische cultuur van een Aziatisch land. Die kenmerkt zich door kleine winkeltjes en heel veel markten. Er is zelfs een markt die op een spoorlijn wordt gehouden. De kraampjes staan gewoon op de spoorrails, zodra er een trein aan komt wordt alles vliegensvlug opgevouwen en ingepakt en na het passeren van de trein weer opgebouwd. De markt vervolgt alsof er niets is gebeurd. Het is wel van belang te vermelden dat een trein in Thailand een aanzienlijk langzamere snelheid heeft dan we in Nederland gewend zijn. Waar veel mensen Thailand van kennen is de film “Bridge over the River Kwai”. Tijdens veel groepsreizen door Thailand krijg je de gelegenheid om deze brug te voet over te steken, een indrukwekkende ervaring voor degenen die de film hebben gezien.

BOEDDHISTISCHE TEMPELS

Het Boeddhisme is de belangrijkste godsdienst in Thailand. Een rondreis Thailand zal dan ook altijd bestaan uit bezoeken aan diverse tempels. Zorg ervoor dat je gepaste kleding in je bagage hebt om een tempel te bezoeken. Je moet daarvoor bedekte kleding dragen. Ook wordt het door de Thai als niet gepast ervaren wanneer je poseert bij een Boeddhabeeld waar je met je rug naartoe staat. Ook het aanraken van een Boeddhabeeld wordt als ongepast gezien. Het respect voor heiligdommen en het geloof is groot in dit land.

PHUKET

Eén van de bekendste eilanden die bij Thailand horen is Phuket, het bij toeristen zeer geliefde eiland met zijn prachtige stranden en comfortabele resorts. Een groepsreis Thailand eindigt vaak met een paar dagen genieten van zee en strand op Phuket. Je kunt hier heerlijk zwemmen, zonnebaden of snorkelen. Phuket heeft bovendien veel uitstekende restaurants waar je van de Thaise keuken kunt genieten.

PRAKTISCHE TIPS VOOR EEN BEZOEK AAN THAILAND

In Thailand wordt betaald met de Thaise Bath. Je zult merken dat de prijzen in vergelijking tot Nederland erg laag zijn. Uiteraard heb je voor een reis naar Thailand een geldig paspoort nodig.

Bezienswaardigheden en highlights in Thailand

Phuket

Bangkok

Krabi

Koh Samui

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven