Groepsreis Lapland

DE LEUKSTE GROEPSREIZEN NAAR LAPLAND

Een groepsreis naar Lapland is niet zomaar een (koud) avontuur maar echt een bijzondere ervaring! Je moet wel heel erg tegen de kou kunnen want Lapland is een van de koudste landen ter wereld. Ben jij een beetje avontuurlijk persoon, dan is dit jouw ideale vakantie bestemming vol met leuke uitdagingen. Wil jij bijvoorbeeld sleeën met prachtige husky honden of met gepaste snelheid op een sneeuwscooter over een bevroren meer ‘glijden’? Dat kan zeker met een van de Lapland groepsreizen. Op groepsreistips.nl bieden wij jou de goedkoopste aanbieders aan in een gemakkelijk overzicht. Zo kun je direct zien welke prijs het goedkoopste is voor een groepsreis naar Lapland!

EEN GROEPSREIS NAAR LAPLAND WAT KOST DAT EIGENLIJK?

Groepsreizen naar Lapland zijn erg aantrekkelijk, daarom krijgen wij erg vaak vragen binnen over wat je precies in dit land kunt verwachten. Naar aanleiding van onze eigen reis naar Fins Lapland in 2016 geef ik hieronder antwoord op de meest voorkomende vragen. En die gingen vooral om de kosten. Daarom maak ik een uitgebreid artikel, over de kosten die ik op de groepsreis heb meegemaakt. Bedenk wel dat Lapland groot is, waardoor de kosten per regio kunnen verschillen. Door te vergelijken bij enkele aanbieders en de keuzes in excursies op de juiste dagen te plannen kom je nog best voordelig uit met jouw groepsreis. Zie hieronder de goedkoopste aanbieders:

GROEPSREIZEN LAPLAND HEEN EN TERUG MET HET VLIEGTUIG

Wij, van groepreistips.nl, zijn met het vliegtuig naar Lapland gereisd. Van Schiphol naar Rovaniemi. Vervolgens nog met de bus naar de accommodatie, waardoor je al een mooie rit hebt door het schitterende wit besneeuwde landschap.

UITJES MET GROEPSREIZEN IN LAPLAND.

Tja.. Lapland staat niet echt bekend als een goedkope vakantiebestemming. Al helemaal niet in het hoogseizoen met bijvoorbeeld oud & nieuw of in de periode midzomernacht. Maar daar zit de truc om erg goedkoop buiten deze periodes een vakantie uit te zoeken. Deze truc bespaard jou serieus honderden euro’s. Maar nu naar waar jullie vragen het meest op waren gebaseerd: wat kost nou zo’n overnachting met een groepsreis in Lapland? We hebben één prachtige nacht in een geweldige glazen iglo/ijshotel geslapen. Dat was wel een minder goedkope optie, prijzen kunnen oplopen op tot wel €500 voor twee personen per nacht. Wij hebben een stuk minder betaald door eerst goed te oriënteren. Nog steeds een beetje prijzig, maar dit is wel iets dat als je daar dan toch bent, veel mensen hebben deze Lapland groepsreis op hun bucketlist staan, dan moet je dit wel ervaren! We hebben er maar een nacht geslapen met 2 personen inclusief ontbijt. Op het einde hebben we de laatste 3 nachten in een zeer fijn appartement geslapen aan de rand van Levi. Best Western Klubi is de naam van dit hotel, en ze hebben echt supermooie appartementen inclusief eigen sauna. Lekker ontspannend! Ook dit hotel is niet goedkoop, maar valt toch iets goedkoper uit dan de andere twee mogelijkheden.

LEUKE TOURTJES IN LAPLAND

Tours in Lapland zijn zeker niet goedkoop, ook niet in de minder drukker periodes van het jaar. Daarom hebben wij maar een paar geweldige uitjes gedaan die jij zeker ook moet beleven, wij vonden het echt wel elke cent waard met de beleving die je voor altijd mag onthouden. Het aller eerste uitje was een huskytour. Het ligt er aan hoelang je dit uitje wilt doen; wij hebben een nacht tour gedaan van zo’n 2 uur. Lijkt relatief kort, maar in de koude winter periode met -30°C is dit wel voldoende . Dit kostte per persoon zo’n €70 en dan heb je in het midden van de geweldige tour ook even een korte stop met warm drinken en een geroosterd worstje. Als tweede tour hebben we iets gecombineerd; een sneeuwscootertocht en een erg gezellig bezoek aan een rendier boerderij. Dat laatste wilden wij supergraag. Helaas viel dit tegen, ik had namelijk tientallen tot honderden rendieren verwacht, maar die liepen helaas verspreid over het grote terrein van die boer. Toch was de tocht met de sneeuwscooter naar de rendieren boerderij erg mooi en het zien van enkele dieren. Dit uitje kosten: €70 per persoon voor zo´n 3,5 uur. Zeker de moeite waard. Verder hebben wij geen uitstapjes meer gedaan, maar met groepsreizen naar Lapland kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Tip: boek een noorderlicht tour! Dit is een dikke aanrader. In de wintertijden (december, januari en februari is de kans zeer groot om het Noorderlicht te zien. Geweldig! Wij kunnen u zeer lage prijzen bieden voor een groepsreis naar Lapland. Neem snel een kijkje naar de goedkoopste groepsreis aanbieders en vind direct het tijdelijke actie tarief, wat u in een overzicht bij de hand heeft. Tot gauw!

Bezienswaardigheden en highlights in Lapland

Rovaniemi

Utsjoki

Levi

Kemi

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven