Groepsreis Noorwegen

Beroemd om zijn dramatisch diepe fjorden en ontzagwekkende gletsjers, is Noorwegen een van de mooiste landen ter wereld. Het is het hele jaar door een paradijs voor outdoor activiteiten; in de zomer kun je genieten van wandelingen en fietsen, terwijl de winter de mogelijkheid biedt om te gaan wandelen met sneeuwschoenen, hondensleeën en skiën. Niet voor niets wordt een groepsreis Noorwegen vaak beschreven als de ultieme reiservaring.

BESTE REISPERIODE

Het spreekt voor zich: Noorwegen is het hele jaar door indrukwekkend. Maar afhankelijk van wat je zoekt, kunnen sommige seizoenen meer geschikt zijn om te reizen dan andere. Noorwegen overspant negen verschillende klimaattypes en bijna de helft daarvan bevindt zich boven de poolcirkel, dus het weer kan drastisch variëren, afhankelijk van of je in het noorden bent of in het zuiden van dit enorme land.

De zomermaanden zijn het seizoen van de middernachtzon waar je hele lange dagen hebt. Dit is ook het hoogseizoen van het land. In de winter daarentegen kiezen veel reizigers voor het noorden voor de vele winter ervaringen. Groepsreizen Noorwegen vind je dan ook zowel voor de zomer als winter.

NOORSE KEUKEN

De Noorse keuken is een van de meest bizarre ter wereld. Sommigen vinden het interessant, sommigen vinden het verleidelijk, terwijl anderen het misschien raar vinden of zelfs belachelijk vinden. De geschiedenis zegt dat dit allemaal duizenden jaren geleden door de handen van de Vikingen is gegaan en nu rechtstreeks verbonden is met de gewoonten en gebruiken van Noorwegen. Met een van de langste kustlijnen ter wereld, zal het je niet verbazen dat vis vaak deel uitmaakt van de traditionele gerechten.

DE MOOISTE REGIO’S VAN NOORWEGEN

Noorwegen is zo uitgestrekt dat je verschillende groepsreizen Noorwegen zou moeten maken vooraleer je alles hebt gezien. Reizigers die voor de eerste keer naar Noorwegen trekken meestal naar het zuiden, waar de natuur wordt gedomineerd door de vele fjorden, zoals het Lysefjord, het Geirangerfjord en het Hardangerfjord. Deze regio kan makkelijk worden verkend met de wagen en aan de hand van dagwandelingen.

De Lofoten is dan weer een eilandengroep in het noorden die een groepsreis Noorwegen op zich waard is. Afhankelijk van het seizoen bieden ze een totaal andere ervaring. De Lofoten worden vaak beschouwd als de mooiste locatie op het Europese vasteland. De vlijmscherpe pieken zijn in contrast met de heldere hemel. De rode huisjes zorgen voor een pittoreske setting terwijl er in de lucht een constante zweem van zout en kabeljauw hangt.

De Lofoten worden vaak bezocht tijdens een tocht met de Hurtigruten langs de Noorse kust.

WINTERACTIVITEITEN IN HET NOORDEN

Terwijl wandelen en fietsen de voornaamste activiteiten zijn tijdens de zomer, zijn er in de winter nog heel wat extra mogelijkheden. Zeker in Noors Lapland kun je de typische Noorse winter ervaren door een hondensledetocht te maken of er met de sneeuwscooter op uit te trekken. En als dat nog niet genoeg is, is er altijd nog de kans op het noorderlicht te aanschouwen.

Bezienswaardigheden en highlights in Noorwegen

Preikestolen

Noordkaap

Fjorden

Het Noorderlicht

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven