Groepsreis IJsland

GROEPSREIZEN NAAR IJSLAND

Wie van de natuur houdt in zijn meest oorspronkelijke vorm brengt een bezoek aan fascinerend IJsland. Nergens vind je zulke indrukwekkende en overweldigende natuur dan op IJsland. Veel mensen denken dat het op IJsland altijd koud is maar niets is minder waar. Tijdens een groepsreis IJsland tijdens de zomermaanden kun je regelmatig in een korte broek lopen. Zelfs in korte broek in de sneeuw staan behoort tot de mogelijkheden.

DE VLIEGREIS NAAR IJSLAND

Kevlavik, de nationale luchthaven van IJsland, ligt enkele kilometers buiten de hoofdstad Reykjavik. Het is maar een kleine luchthaven waar dagelijks maar enkele vluchten landen en vertrekken, niet te vergelijken met het altijd drukke Schiphol. De vliegreis naar IJsland duurt ongeveer drie en een half uur. Door het tijdsverschil met Nederland van 2 uur arriveer je ongeveer anderhalf uur na vertrek.

REYKJAVIK

Verreweg de meeste inwoners van IJsland wonen in en om Reykjavik. Na een rondreis door IJsland ervaren toeristen de hoofdstad als enorm druk omdat ze de dagen daarvoor nauwelijks mensen hebben gezien. In Reykjavik kun je een bezoek brengen aan de Blue Lagoon, een zwembad met door aardwarmte verwarmd water. Dit van nature verwarmde water komt in de gehele regio rond Reykjavik voor, je vindt dan ook diverse thermaalbaden in de stad. Je zult ook merken dat het water een zeer hoog zwavelgehalte bevat. De lucht van rotte eieren tijdens het douchen went op een gegeven moment. De IJslanders gebruiken vaak aparte leidingen voor drinkwater en water om te douchen en het toilet door te spoelen. Water met een hoog zwavelgehalte is goed voor je huid maar je moet het zeker niet drinken.

GULLFOSS EN GEYSERS

IJsland is vooral bekend vanwege de prachtige watervallen, de “fossen”. De Gullfoss, de “Gouden Waterval” is de bekendste en de mooiste van alle watervallen op IJsland. Als het zonlicht op de juiste manier op het neerstortende water valt, kun je er een regenboog in zien. Een tweede bezienswaardigheid die typisch is voor IJsland zijn de geysers. De bekendste, Geyser, spuit helaas al jaren niet meer. Maar de iets kleinere Strokkur spuit tot op de dag van vandaag ongeveer iedere vijf minuten kokend heet water tot wel 60 meter hoog de lucht in.

WALVISSEN SPOTTEN BIJ AKUREYRI

In de buurt van Akureyri, aan de Noordelijke IJszee, kun je een walvistocht maken. Je kunt dan vanaf de boot van zeer dichtbij de walvissen spotten die vanuit het water omhoog springen. Ook de zonsondergang is prachtig in dit gebied. In de zomer wordt het er nooit helemaal donker, het blijft gedurende de hele nacht schemerig. Ondanks dat je hier vlakbij de poolcirkel zit, kan de temperatuur oplopen tot aangename waarden van boven de 20 graden.

TIPS VOOR EEN GROEPSREIS IJSLAND

Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon. Houd er rekening mee dat grondstoffen duur zijn op IJsland en dat de prijzen er dus gemiddeld hoger liggen dan in Nederland. Je kunt op veel plaatsen met een creditcard betalen, ook zijn er in steden en dorpen en bij benzinestations pinautomaten.

Bezienswaardigheden en highlights in IJsland

Reykjavik

Blue lagoon

Krafla

Seljalandsfoss

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven