Groepsreis Australië

DE VLIEGREIS NAAR AUSTRALIË

Rechtstreeks vliegen naar Australië is niet mogelijk omdat een passagiersvliegtuig domweg niet genoeg brandstof kan meenemen voor zo’n lange vlucht. Meestal vlieg je naar Australië met een tussenstop in China of Maleisië. Je arriveert na een reis tussen de 22 en 33 uur afhankelijk van de vliegroute en de transfertijd en ook je eindbestemming, in Australië. Meestal begint de groepsreis Australië pas de volgende dag, zodat je aan het tijdsverschil kunt wennen.

SIDNEY EN MELBOURNE

Twee bekende steden in Australië zijn Sidney en Melbourne. In de omgeving van Sidney vind je de beroemde Blue Mountains. Bezoek de rotsformatie Three Sisters, de Jamison Valley of de Katoomba waterval. In Melbourne proef je de sfeer van diverse culturen. Naast de oorspronkelijke inwoners van Australië wonen er veel mensen afkomstig uit India en Azië en dat merk je aan de diversiteit van restaurants en andere winkeltjes in de stad. Melbourne is de enige stad in Australië waar trams rijden.

TASMANIË

Een bezoek aan het door de Nederlander Abel Tasman ontdekte eiland Tasmanië mag zeker niet ontbreken tijdens een groepsreis Australië. Tasmanië heeft maar zo’n 500.000 inwoners terwijl het qua oppervlakte net zo groot is als Nederland. Bezoek de schilderachtige Wineglass Bay of maak een wandeling door Hobart, één van de oudste steden van Australië. Ook een bezoek aan het MONA Museum Old New Art is voor de kunstliefhebbers zeker de moeite waard.

ULURU (AYERS ROCK)

Australië kenmerkt zich vooral door de enorme uitgestrektheid van het landschap. Tijdens de reis naar Uluru zie je alleen maar het landschap, kuddes vee en een enkele enorme truck die eenzaam door het landschap kruist op weg naar zijn eindbestemming. Ayers Rock is met name spectaculair tijdens de zonsondergang, waarbij deze imposante rots voortdurend van kleur verandert.

WAT MOET JE WETEN ALS JE EEN GROEPSREIS AUSTRALIË GAAT MAKEN?

In Australië betaal je met de Australische dollar. Je kunt in de steden overal pinnen en ook betalen met je pinpas is op veel plaatsen mogelijk. Betalen met een creditcard is in Australië ook helemaal ingeburgerd. Uiteraard heb je een geldig paspoort nodig en moet je voor vertrek middels een ETA (Electronic Travel Authorization) formulier je verblijf in Australië aankondigen. Je paspoort moet geldig zijn tot 1 dag na vertrek uit Australië. Houd daarbij rekening met stopovers onderweg.

Bezienswaardigheden en highlights in Australië

Sydney

Fraser Island

Great Barrier Reef

alice springs

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven