Groepsreis Peru

Groepsreizen naar Peru

Peru is het land van de Inca indianen, één van de meest aansprekende indianenstammen van Latijns Amerika. Behalve om die erfenis te bekijken is een bezoek aan Peru ook zeker de moeite waard vanwege de schitterende natuur, de boeiende cultuur en de vriendelijke mensen. Met een groepsreis Peru zie je de mooiste hoogtepunten van dit fascinerende land.

DE VLIEGREIS NAAR PERU

Voor een groepsreis naar Peru vlieg je allereerst naar de hoofdstad Lima. Bij een rechtstreekse vlucht duurt de reis ongeveer twaalf en een half uur. Het is in Peru 7 uur vroeger dan in Nederland, dus je komt vroeger aan op je bestemming.

LIMA

Lima is een typisch Latijns Amerikaanse hoofdstad. De meeste Peruanen wonen in Lima of de voorsteden. Het is er druk met auto’s, taxi’s en andere voertuigen en de straten worden bevolkt door straatmuzikanten en handelaren. Je kunt er heerlijk rondslenteren en sfeer proeven. Cultuurliefhebbers brengen een bezoek aan het Museo de Nación, waar je voorwerpen uit de oude indianentijd kunt bekijken en een indruk krijgt van het leven in die tijd.

DE BERGEN VAN PERU

Tijdens een groepsreis Peru is het belangrijk dat je langzaam went aan de hoogte in het Andesgebergte, om hoogteziekte te voorkomen. De meeste rondreizen houden hier rekening mee door het stijgingspercentage gedurende de reis langzaam op te voeren van iets meer dan 2000 meter naar ruim 3000 meter. Een eerste stop wordt vaak gemaakt in Arequipa, op zo’n 2300 meter hoogte. Arequipa ligt aan de voet van de vulkaan El Misti. Veel gebouwen in deze stad zijn gebouwd van sillar, een vulkaansteen die een parelmoerkleur heeft. Dit vind je dus terug in veel gebouwen en kerken in Arequipa.

CRUZ DEL CONDOR

Dit uitzichtpunt op ruim 3000 meter hoogte heeft niet voor niets deze naam gekregen. Behalve van een adembenemend uitzicht over een ruim duizend meter diepe kloof, kun je hier ook genieten van de machtige condors, die soms rakelings over de hoofden van de toeristen scheren. In dit gebied kun je ook een mooie wandeling maken naar het dorpje Coporaque, waar de bevolking nog in traditionele kleding loopt en regelmatig uitbundige feesten viert vanwege een trouwerij of de verering van een heilige. Een groepsreis Peru is een ideale mogelijkheid om deze rituelen bij te wonen.

WAT JE MOET WETEN VOOR EEN GROEPSREIS PERU

Je kunt als je naar Peru reist het beste cash geld in euro’s of dollars meenemen. Deze kun je in veel hotels wisselen voor de plaatselijke valuta. Veel excursies of toegang tot musea en dergelijke kun je ook vaak in Amerikaanse dollars betalen. In de grote steden zijn pinautomaten voor lokale valuta of dollars. In Peru is de voertaal Spaans, in de hooglanden worden vaak Inca-talen gesproken door de plaatselijke bevolking.

Bezienswaardigheden en highlights in Peru

Machu Picchu

Lima

Arequipa

Caral

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven