Groepsreis Bali

GROEPSREIZEN BALI – DE VLIEGREIS NAAR BALI

Groepsreizen Bali beginnen met een vliegreis naar Bali met altijd een tussenstop. Afhankelijk van de vliegmaatschappij heb je een tussenstop in China of in Jakarta in Indonesië. De vlucht duurt inclusief de transfer ongeveer gemiddeld tussen de 18 en 25 uur, je bent dus wel even wat uurtjes onderweg. Natuurlijk moet je ook rekening houden met het tijdsverschil. Het is op Bali ongeveer 5 uur later dan in Nederland. Zodra je er eenmaal bent begint jouw vakantie samen met de groep waarmee je deze groepreis Bali maakt!

SANUR

Het vriendelijke badplaatsje Sanur leent zich uitstekend voor ontspanning. Je kunt heerlijk genieten aan het strand, waar je een heerlijke Balinese massage kunt reserveren en genieten van het heerlijke eten dat ter plekke voor je wordt klaargemaakt. In Sanur zijn veel winkeltjes waar je leuke snuisterijen en kleding kunt kopen en talrijke restaurants waar je kunt genieten van de heerlijke Balinese keuken. Je kunt ook een indrukwekkende tempeltour maken met een bezoek aan de in zee gelegen tempel Tanah Lot.

LOVINA

Lovina ligt aan de noordkust van Bali en is minder toeristisch. Tijdens een groepsreis Bali is het echter zeker de moeite waard om ook dit deel van Bali te bezoeken. De stranden hebben zwart vulkaanzand, maar dat maakt het er niet minder prettig vertoeven. Je kunt een dolfijnentocht per boot maken, of je met een bootje naar het koraalrif laten vervoeren dat je vervolgens al snorkelend kunt bewonderen. Voor de echte duikliefhebbers zijn er mooie duikstekken ten noordwesten van Lovina.

KINTAMANI EN DE HEILIGE BRONNEN VAN TIRTA EMPUL

De reis wordt vervolgd naar het plaatsje Kintamani. Hier vind je de bekende vulkaan Batur van 1717 meter hoog. De reis gaat verder naar Gunung Kawi, waar de indrukwekkende Koningsgraven uit de 11e eeuw te bezichtigen zijn. Een heilzaam bad kun je nemen in de bronnen van Tirta Empul. Hier wordt ook water verzameld dat gebruikt wordt bij heilige ceremonies.

TIPS VOOR JE GROEPSREIS BALI

Bali ligt in de tropen en dus is het raadzaam om je garderobe daar op aan te passen. Je hoeft alleen dunne kleding mee te nemen, maar houd er rekening mee als je in de winter reist dat het bij thuiskomst op Schiphol misschien wel vriest. Je hebt een visum nodig voor Bali, maar dit is gratis verkrijgbaar op het vliegveld van Denpasar. Op Bali betaal je met de Indonesische Roepia. Je zult merken dat de prijzen op Bali en ook op het nabijgelegen Lombok, dat vaak met een reis naar Bali wordt gecombineerd, erg laag liggen in vergelijking met Nederland.

Bezienswaardigheden en highlights in Bali

Sanur

Lovina

Kuta

Jimbaran

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven