Groepsreis Cuba

GROEPSREIS CUBA

Cuba, het grootste eiland van de Cariben, druipt van geschiedenis, cultuur en een boeiende mystiek. Livemuziek is voortdurend te horen op de geplaveide pleinen in de oude binnenstad van Havana, die op de Werelderfgoedlijst staat. Vintage auto’s rijden nog steeds door de straten en de prachtige oude gebouwen in de koloniale steden van Cuba roepen het gevoel op van een land waar de tijd heeft stilgestaan.

Wie een van plan is om een groepsreis Cuba te maken, zal niet alleen de koloniale steden ontdekken, maar ook de natuurlijke schoonheid waar het land rijk aan is.

PRACHTIGE STRANDEN

Dit uitgestrekte eiland heeft meer dan 5.000 kilometer kustlijn, waarvan het grootste deel is omgeven door schitterende stranden. Koraalriffen glinsteren in de azuurblauwe wateren en Cuba’s weelderige landschap en sublieme eilanden hebben presidenten ontvangen; verschaften toevlucht aan revolutionairen en geïnspireerde schrijvers uit de hele wereld, waaronder Hemingway. Met al deze geschiedenis en schoonheid, maar ook de uitstekende duik- en vismogelijkheden, biedt Cuba een diepte en diversiteit waarmee weinig Caribische eilanden kunnen wedijveren. Niet voor niets maken de stranden deel uit van de groepsreizen Cuba.

VISUM

Voor een groepsreis Cuba heb je een visum nodig. Deze is eenvoudig aan te vragen bij je lokale ambassade. De vereisten voor het bemachtigen van een Cuba visa is dat je over een paspoort beschikt dat nog twee maanden geldig is na je uitreis. Ook moet je een applicatie formulier invullen en meebrengen naar de ambassade. Belangrijk om te weten is ook dat je Cuba niet binnengeraakt zonder een geldig retourticket en een reisverzekering.

LOKALE KEUKEN VAN CUBA

Hoewel er een groot aanbod aan eten is in Cuba, zijn de maaltijden hier zeker geen gastronomisch genot. Specerijen worden niet echt gebruikt bij het koken en de meeste Cubanen hebben een afkeer van warm, pittig eten. Er is ook een duidelijk gebrek aan variatie en na twee weken groepsreis Cuba ben je bekend met de nationale keuken die bestaat uit gebraden of gebakken varkensvlees en kip vergezeld van rijst, bonen en vianda’s, het Cubaanse woord voor knolgewassen. Een paar groene scheuten prikken echter door het culinaire struikgewas. Zo is ropa vieja ofwel versnipperde biefstuk geserveerd als een soort stoofpot en bereid op een langzame temperatuur met groene paprika’s, tomaten, uien en knoflook zeker een aanrader.

NIET TE MISSEN

Het verkennen van de stad Trinidad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is als een stap terug in de tijd. De prachtig gerestaureerde gebouwen en geplaveide straten in het stadscentrum stralen een ongewoon koloniaal gevoel uit. Veel van de architectuur dateert uit de 17e tot de 19e eeuw, toen Trinidad bloeide van zowel suiker als slavenhandel. Daarmee is Trinidad naast Havana een niet te missen stop tijdens een van de vele groepsreizen Cuba. Natuurliefhebbers zullen dan weer hun gading vinden in Vinales Nationaal Park. Hier wordt in de valleien tabak, fruit en groenten verbouwd. Reizigers kunnen hier fantastisch wandelen en paardrijden in de heuvels.

Bezienswaardigheden en highlights in Cuba

Havana

Vinales tabaksvelden

Trinidad

Cayo Levisa

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven