Groepsreis Amerika

Wil je een groepsreis Amerika maken dan zijn er heel veel mogelijkheden. Aangezien Amerika een groot land is met 50 staten, is het niet mogelijk om tijdens één reis het gehele land te zien. De meeste mensen boeken dan ook een reis van “coast to coast” van New York naar Californië, of een reis door het zuiden of juist het noorden van de VS. Waar je voorkeur naar uitgaat moet je uiteraard zelf bepalen.

BEKIJK DIRECT DE BESTE PRIJZEN

Vliegen naar de VS

Hoe lang je vliegreis duurt hangt af van de plaats in de VS waar je reis begint. Naar New York vlieg je in circa acht uur. Met dank aan het tijdsverschil arriveer je twee uur na vertrek op je bestemming. Vlieg je naar het westen, bij voorbeeld naar Dallas dan ben je, met 1 tussenstop, ruim 13 uur onderweg.

Een reis door het westen van de VS

In het westen van de VS valt veel te zien. Er zijn diverse nationale parken waar je veel van de natuur kunt zien. Monument Valley in Arizona is een bekende attractie. Een groepsreis Amerika die vertrekt vanuit gokstad Las Vegas voert je langs de westelijke staten waar je een bezoek brengt aan onder andere mooie nationale parken met prachtige canyons zoals de Zyon Canyon, de Bryce Canyon en uiteraard de wereldberoemde Grand Canyon. Bezoeken aan steden als Los Angeles, Palm Springs en Phoenix behoren eveneens tot de mogelijkheden

Het noordoosten van de VS

Houd je niet van de hitte van het zuiden tijdens de zomer dan is een rondreis Amerika door het noorden en oosten een betere optie. Ook in dit deel van de VS is veel te zien. Vertrekkend vanuit New York bezoek je Boston en de Niagara watervallen. Het stadje Niagara Falls ligt precies op de grens van de VS en Canada, dus het kan zijn dat je tijdens je reis ook nog even voet op Canadese bodem zet. Tijdens een reis door het noordelijke deel van de VS kan een bezoek aan Washington D.C. natuurlijk niet ontbreken. De residentie van de Amerikaanse president kan tijdens een stadstour worden bekeken.

Wat je moet weten voor een groepsreis naar de VS

Sinds “nine eleven” zijn de regels voor reizen naar de VS aangescherpt. Iedereen die naar Amerika wil reizen moet zich van tevoren aanmelden via het zogenaamde ESTA programma. Je kunt alleen via ESTA naar de VS reizen wanneer je aan diverse voorwaarden voldoet. Zo mag je niet ernstig (besmettelijk) ziek zijn, drugs gebruiken of eerder veroordeeld zijn. Een visum is voor Nederlanders niet nodig, bij een maximaal verblijf van 90 dagen. Let er voor het passeren van de douane op dat als u een mobiele telefoon, tablet of laptop meeneemt, deze ter plaatse aangezet moeten kunnen worden. Deze regel is ingesteld om te voorkomen dat explosieven  in elektronica verborgen een vliegtuig worden binnengesmokkeld.

Reissoorten

Groepsreis Amerika boeken