Groepsreis Argentinië

GROEPSREIZEN: DE VLIEGREIS NAAR ARGENTINIË

Wie naar Argentinië wil moet er wel even voor gaan zitten. Een rechtstreekse vlucht duurt zo’n veertien uur. Door het tijdsverschil, het is in Argentinië vijf uur vroeger, kom je echter maar negen uur na vertrek uit Nederland aan. Tijdens veel rondreizen door Argentinië wordt gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten om het reizen in dit enorm grote land te bespoedigen.

BUENOS AIRES

De hoofdstad van Argentinië is een bruisende metropool van historie en cultuur. Alleen al in deze stad kun je tijdens een groepsreis Argentinië dagen doorbrengen om alle indrukken mee te krijgen. De Avenida de Mayo is de belangrijkste toeristische straat met zijn prachtige historische gebouwen waaronder op het Plaza de Mayo het Casa Rosada, het presidentieel paleis. Ook het wereldberoemde Teatro Colon is in dit deel van de stad gevestigd, evenals het oudste café van Buenos Aires, Café Tortoni dat al sinds 1858 bestaat.

PATAGONIË

Een rondreis Argentinië wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan zowel Argentinië als Chili, omdat het prachtige natuurgebied Patagonië zich over deze twee landen uitstrekt. Op de grens van beide landen ligt bij voorbeeld het beroemde nationale park Los Glaciares waar de beroemde gletsjer Perito Moreno zich bevindt. Ook het bekende schiereiland Vuurland kun je vanuit deze regio bezoeken. Hier werden vroeger mensen gevangen gezet die in afzondering hun dagen moesten slijten. Verder geniet je in deze regio van de prachtige en ruige natuur.

TERUG NAAR DE BEWOONDE WERELD

Na een aantal dagen in de natuur, waar je per boot en bus de omgeving hebt kunnen verkennen en optionele excursies maken, waar bij de meeste groepsreizen naar deze regio voldoende gelegenheid voor wordt geboden, eindigt de groepsreis Argentinië weer in de bruisende hoofdstad Buenos Aires. De terugvlucht naar Amsterdam is in vrijwel alle gevallen ook vanuit Buenos Aires.

WAAR MOET JE REKENING MEE HOUDEN BIJ EEN GROEPSREIS ARGENTINIË?

In zowel Argentinië als Chili is de voertaal Spaans. Als je je bezoek aan Argentinië combineert met Brazilië krijg je ook te maken met Portugees. Maar vrijwel overal kun je je met Engels goed redden. In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Geld wisselen kun je het beste doen in winkels of hotels, waar je dollars of euro’s voor peso’s kunt wisselen. Er zijn in Argentinië ook geldautomaten waar je tegen de op dat moment geldende koers peso’s kunt pinnen tot meestal maximaal 2000 peso per dag. Creditcards worden geaccepteerd maar soms wil een lokale winkel of hotel liever dat je cash betaalt.

Bezienswaardigheden en highlights in Argentinië

Buenos Aires

Bariloche

Ushuaia

Iguazu

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven