Groepsreis Italië

VLIEGEN NAAR ITALIË

Italië kent geen tijdsverschil met Nederland en de meeste steden zijn met het vliegtuig in enkele uren te bereiken. Een groepsreis Italië start meestal in Rome, waar dagelijks diverse vluchten vanaf Schiphol naartoe vertrekken.

ROME

Rome is de stad die je gezien moet hebben. De prachtige oude straatjes met ontelbare kerken en kapelletjes. En natuurlijk de prachtige gevels van de oude gebouwen, die nog stammen uit de roemruchte tijd van de Romeinse keizers. Natuurlijk ga je naar de Trevi fontein om een muntje in het water te werpen om wat geluk af te dwingen. Proef de Italiaanse sfeer in deze stad tijdens het begin van een groepsreis Italië. Natuurlijk hoort een bezoek aan Vaticaanstad ook tot het programma. Bezoek de Sint Pieter met het imposante plein waar de Paus met Kerst en Pasen zijn beroemde Urbi et Orbi, de zegen voor de stad en de wereld, uitspreekt.

NAPELS

De tweede belangrijke stad van Italië is Napels in de nabijheid van de beroemde vulkaan de Vesuvius. In Napels vind je dan ook de kapel ter ere van de heilige San Gennaro. Zijn sterfdag op 19 september wordt in Napels uitgebreid gevierd. Bezoek je Napels tijdens de kerstperiode dan kun je tijdens een wandeling door de stad genieten van de prachtige kerststallen. Ook kun je er uitgebreid inkopen doen voor je eigen kerststal thuis. Niet alleen Maria en het kindeke Jezus worden verkocht, maar ook bekende Napolitanen als Berlusconi en Pavarotti en de sterspelers van het Napolitaanse voetbalelftal kunnen een plaatsje in de kerststal krijgen.

FLORENCE

De Renaissance kwam volledig tot bloei in Toscane, onder andere in Florence en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds te merken. De inwoners zijn trots op hun culturele erfgoed en dat wordt dan ook gekoesterd. De David van Michelangelo staat er fier te pronken. In het wereldberoemde museum Uffizi krijg je een compleet overzicht van de glorietijd van de Renaissancekunst met werken van onder andere Botticelli en Leonardo Da Vinci.

TIPS VOOR REIZEN NAAR ITALIË

Voor een groepsreis naar Italië hoef je geen bijzondere voorbereidingen te treffen. Je kunt er gewoon met de euro betalen en je kunt met een identiteitskaart al naar Italië reizen dus een paspoort is niet nodig. De Italiaanse keuken is ook in Nederland bekend, je kunt in Italië uitgebreid genieten van alle bekende specialiteiten, maar dan met extra smaak en de beste ingrediënten bereid.

Bezienswaardigheden en highlights in Italië

Rome

Napels

Florence

Milaan

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven