Groepsreis Canarische Eilanden

GROEPSREIZEN NAAR DE CANARISCHE EILANDEN

Waarom groepsreizen naar de Canarische Eilanden? Deze vakantie bestemming heeft de meeste zonuren vergelijken alle andere vakantie bestemmingen in Europa. Dit komt omdat de Canarische Eilanden tegen de grens van de Westelijke Sahara ligt en net onder de evenaar. Dit betekent heerlijk genieten met veel zon. Dit is ook de ideale vakantie bestemming om in de winter te overnachten.

ALGEMEEN

De 7 vulkanische Canarische Eilanden hebben altijd 365 dagen zon en is de juiste bestemmingen om te verblijven in Europa. Het is slechts 4 tot 5 uur vliegen, bijna altijd mooi weer en heeft heel veel verschil in de landschappen. Van drukke toeristenplaatsen tot verlaten maangebieden waar je uren en dagelijks kunt wandelen.

STRANDEN OP DE CANARISCHE EILANDEN

De Canarische Eilanden zijn ontstaan door vulkanische activiteit, Dat is te zien in de zwarte stranden op het vulkanische eiland. De lava stranden hebben ook zeer zeker zijn charmes alleen is het de eerste dagen even wennen. Maar natuurlijk vind je er ook de vertrouwde, witte zandstranden en een aantal grind- en kiezelstranden. Het heeft dus zeker niet alleen zwarte stranden op alle zeven eilanden. Over de schone mooie stranden waait een zomerbries die de drukkende warmte van Afrika weghaalt. En in de winter is het op zeven eilanden gemiddeld nog zo’n 20 graden: ideaal voor een zonvakantie in de winter. De mooiste witte stranden van de Canarische Eilanden liggen op Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura. Er zijn erg veel verlaten stranden, stranden voor tallozen strandwandelingen, familiestranden en stranden waar de fanatiekelingen in het watersport zich helemaal thuis voelen.

WEER OP DE CANARISCHE EILANDEN

Canarische Eilanden zijn de vakantie bestemmingen waar iedereen naar toe wilt vanwege het lekkere weer geheel het jaar. Want op de Canarische Eilanden is het maar liefst 365 dagen per jaar lekker warm en zelden erg heet. Aan de populaire stranden op de zeven eilanden ligt de zomertemperatuur tussen 25 en 30°C en in de winter op 20 tot 22°C. Op de meeste eilanden is de zuidkusten iets warmer dan de noordkusten. Soms kan er toch nog wel een verschil in tempratuur zitten.

Tussen mei en september valt er aan de stranden nauwelijks regen. De westelijke eilanden (La Palma, El Hierro en La Gomera) zijn over het geheel koeler en natter. Op de hoogste bergen van Gran Canaria, Tenerife en La Palma is het een stuk frisser dit zal je heel erg gauw merken als jij je op die plek bevind. Op de Pico del Teide, met een hoogte van 3700 meter is de wel de hoogste berg van heel Spanje. In de winter ligt er zelfs sneeuw!

DE NATUUR OP DE CANARISCHE EILANDEN

De woestijnen, vulkaankraters, versteende lava en subtropische bossen verraden een heel stuk van de vulkanische oorsprong op de Canarische Eilanden. Daarnaast zijn de eilanden vol geplant met zandduinen en bananenkwekerijen. Ondanks het koudere klimaat (komt het kwik niet onder de 21 graden). Maar in het binnenland kun je ook hoge, besneeuwde bergtoppen tegenkomen. Sommige eilandjes zijn nog steeds lichtelijk vulkanisch actief, zoals Tenerife. Door de lava is de grond gigantisch vruchtbaar, met een indrukwekkende en unieke verzameling planten. Het verschil tussen Noord Tenerife en Zuid Tenerife is ook een groot verschil. In Noord Tenerife stikt het van de palmbomen alleen is het wel iets kouder. En in het zuiden is het heel erg lekker weer alleen is het klimaat veel droger. Dat is ook direct te zien.

DE ZEVEN CANARISCHE EILANDEN

Van west naar oost zijn dit de zeven Canarische Eilanden.

1. El Hierro (ook wel Ferro genoemd) is het kleinste eiland van de zeven eilanden en is nog niet door het toerisme ontdekt. Het is een erg ruig eiland met meer dan 500 vulkaankegels, tropische bossen en grillige berggebieden tot bijna 1500 meter hoog.
2. La Palma is hét wandeleiland van de Canarische Eilanden. Omdat hier meer neerslag valt dan op alle andere eilanden, is dit bergachtige eiland erg groen en mooi om te zien.
3. La Gomera heeft een Breede van 24 kilometer en is na El Hierro het kleinste eiland van de zeven eilanden. Het is erg bergachtig en een zeer groen eiland zonder internationale luchthaven.
4. Tenerife is het grootste en meest veelzijdige eiland die je hier tussen kunt vinden. Je vindt er heerlijke badplaatsen, maar ook de Teide, de hoogste berg van heel Spanje. Dat is pas een avontuur!
5. Gran Canaria is als Tenerife één van de populairste zonbestemmingen ter wereld. Het is ook extreem veelzijdige.
6. Fuerteventura heeft van alle eilanden de meeste en mooiste witte zandstranden. In combinatie met het geweldige overdonderend klimaat waan je je hier met het gevoel in de Caribbean!
7. Lanzarote heeft met Timanfaya één van de mooiste nationale parken van alle zeven eilanden. Alsof je in de hemel bent!

Bezienswaardigheden en highlights in Canarische eilanden

Tenerife

Gran Canaria

Lanzarote

Fuerteventura

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven