Ook voor het mooie Egypte is een visum nodig

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN EGYPTE, HET LAND VAN DE FARAO’S

Egypte is een mysterieus Oosters land dat ontzettend veel te bieden heeft. Egypte, het land van de Farao’s, heeft namelijk veel schatten uit de oudheidkunde zoals de alom bekende piramides van Gizeh. Maar ook bruisende steden zoals Caïro kun je bezoeken en niet te vergeten de zonnige stranden. In Egypte wordt bijvoorbeeld veel gesnorkeld en gedoken in de Rode Zee, het tropisch duikparadijs. Je geniet dan van een prachtige onderwaterwereld met de meest bijzondere vissen en kleurrijke koraalriffen. Egypte heeft een woestijnklimaat met zeer weinig neerslag. Over het algemeen warme zomers tot milde winters. Geniet van de leukste terrasjes, de gastvrije mensen en de keuze in overheerlijke maaltijden. Met name vegetarisch of veganistisch eten is hier geen probleem. Een groepsreis naar Egypte is zeer aan te raden. Je leert op die manier andere mensen kennen en je deelt samen de schoonheid van het land. Egypte kent namelijk veel verborgen parels die je gezamenlijk kunt ontdekken. Je vliegt er in 5 uur tijd naartoe.

VERGEET JE VISUM NIET!

Om Egypte te kunnen bezoeken, heb je een geldig visum nodig. Dit geldt voor alle reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers die voor een vakantie naar Egypte gaan, kunnen gebruikmaken van de online aanvraagprocedure. Het visum is eenvoudig online aan te vragen. Vul hiervoor het vragenformulier in, dit kost circa 5 minuten tijd. Het visum is eenvoudig via je eigen bank te betalen met IDEAL, Bancontact, PayPal of Creditcard. Via de e-mail ontvang je een toekenning van het visum Egypte. In geval van spoed meestal al binnen 5 werkdagen.

Het toeristenvisum heeft een geldigheidsduur van 90 dagen. Gedurende deze periode mag je 30 dagen aaneengesloten in Egypte blijven. Ook voor meereizende kinderen moet een visum worden aangevraagd.

Er wordt geadviseerd je aanvraag minimaal 7 dagen voor vertrek in te dienen. Het duurt namelijk altijd enkele dagen voordat een aangevraagd visum wordt goedgekeurd en toegekend. Je kunt het visum al aanvragen voordat je je vliegticket hebt geboekt. Voorwaarden en geldigheid: Je hebt een eigen paspoort nodig om het visum te kunnen aanvragen. ID-kaarten en verblijfsvergunningen worden niet geaccepteerd. Voor bezoek aan vrienden of familie moetje bij aankomst in Egypte een uitnodigingsbrief van hen kunnen tonen. Men kan jou vragen naar een reisschema waarop alle geboekte vluchten en overnachtingen worden vermeld. Wanneer je samen reist met een familie- of vriendengroep, kun je je online visumaanvraag alleen als groepsaanvraag indienen. Zie ook: Visum voor Egypte

SAMEN HET LAND BELEVEN TIJDENS GROEPSREIS

Trek met een groepsreis door Egypte en ontdek veel historische bezienswaardigheden. Er is ontzettend veel te bewonderen. De Farao’s werden vroeger begraven in de vallei der Koningen. Zie Toetanchamon, het laatst ontdekte graf. Ook hele beroemde bezienswaardigheden zijn de indrukwekkende en imposante Luxortempel aan de Nijl en niet te vergeten de sfinxen. De sfinx van Gizeh is wel het bekendste en tevens het grootste beeld van een sfinx ter wereld. De tombe van Ramses IX kenmerkt typische Egyptische hiërogliefen en bijzondere schilderingen. Niet alleen op historisch gebied, maar ook sportief gebied heeft dit mooie land veel te bieden. Een snorkel- of duikvakantie bijvoorbeeld. De duikomstandigheden in Egypte zijn zeer goed te noemen. Dit is ook prima in groepsverband te doen. De Rode zee biedt ongelofelijk veel aan onderwaterschatten die je niet wilt missen. Neem bijvoorbeeld de dive site El Danus, Dahab of El Gouna. Dit is volop genieten. Naast de vele soorten vissen zijn ook geregeld zeeschildpadden te zien.

Visum Egypte

GA VOORBEREID OP REIS

Tijdens een bezoek aan Egypte is het onmogelijk om alles te bekijken wat het land te bieden heeft. Bekijk eerst heel goed wat jou het meest aanspreekt. Vergelijk allereerst de mogelijkheden van de uiteenlopende groepsreizen. Vind je de historie van het land het belangrijkst, kies dan voor de historische groepsvakantie. Of ben je juist een sportief type, dan is de duikvakantie voor jou ideaal. Of kies dit in combinatie. Eerst de historie bekijken, cultuursnuiven en genieten van de lekkernijen. De resterende dagen de onderwaterwereld verkennen.

Let op: i.v.m. Covid-19 is het verstandig op de hoogte te zijn van eventuele negatieve reisadviezen en andere tips vanuit het RIVM, bekijk hier de laatste items en updates: https://www.rivm.nl/ 

Uitgelichte Reisorganisaties

Groeprondreizen Sawadee
Scroll naar boven