Citytrip naar New York? Vraag een ESTA aan!

New York, ‘the city that never sleeps’. De grootste, belangrijkste maar ook de meest bruisende stad van Amerika dus zeker een bezoekje waard!

MUST SEES VAN NEW YORK

  • Vrijheidsbeeld; heel cliché, maar ben je in New York, dan moet je deze echt gezien hebben. Je kunt ook een tour boeken, dan ga je er met een gids naartoe die je van alle informatie voorziet.
  • Coney Island; een schiereiland in Brooklyn, met het lange zandstrand en Luna Park. Luna Park is een attractiepark aan het strand, vlakbij de mooie boulevard.
  • One World Trade Center; met het One World Observatory op de 102de verdieping heb je uitzicht over heel New York. Een geweldige ervaring!
  • Central Park; lekker ontstressen in dit enorme park, dat is wat de meeste New Yorker doet om lekker te ontspannen.
  • The Empire State Building; is bijna vanuit elk punt haast wel te zien in New York omdat deze maar liefst 381 meter hoog is! Tot aan 1972 was dit het hoogste gebouw van de wereld. Het gebouw is in het bezit van 53 liften en er werken zo’n 20.000 medewerkers.
  • Brooklyn Bridge; de eerste hangbrug over het water werd gebouwd in 1867. Je loopt dan over een pad speciaal voor voetgangers (naast het pad voor de fietsers) terwijl de auto’s een dek lager rijden. Je hebt prachtig uitzicht over het vrijheidsbeeld, Manhatten en het Financial District.

EEN ESTA AANVRAGEN VOOR NEW YORK

Ga je naar New York, dan moet je voorafgaand aan je reis een ESTA voor New York aanvragen. Dit is een elektronische reistoestemmingen welke je heel gemakkelijk kunt aanvragen bij eVisa Application Services. Voordelen van deze organisatie is dat zij de aanvraag handmatig controleren, ze ingebouwde controles op het aanvraagformulier hebben, ze de ESTA per e-mail of per post versturen, en je kunt gewoon betalen middels iDEAL. Ook staat er een Nederlands sprekende klantenservice voor je klaar.

GELDIGHEID ESTA

Een ESTA is twee jaar geldig, tenzij ondertussen je paspoort verloopt. Dan komt namelijk automatisch de ESTA te vervallen omdat deze elektronisch gekoppeld is aan het paspoortnummer. Met een ESTA mag je 90 dagen achtereen in Amerika verblijven, meerder malen tijdens de geldigheidsperiode.

GROEPSAANVRAAG ESTA

Ga je met een hele groep reizen? Je kunt ook een groepsaanvraag indienen. Vul dan eerst het formulier voor jezelf in. Als je alle stappen doorlopen hebt, krijg je de vraag of je een familielid of een medereiziger toe wilt voegen. Hierna kun je het formulier voor je medereiziger invullen. Het betalen gebeurd dan pas als je alle reizigers hebt toegevoegd.

VRAGENLIJST ESTA FORMULIER

Er worden best veel vragen gesteld op het ESTA formulier. Het is handig om gegevens bij elkaar te zoek voordat je begint met het invullen van het ESTA formulier. Welke gegevens dit zijn? Uiteraard je paspoortgegevens, daarnaast je werkgevergegevens, verblijfsgegevens en je adresgegevens. Vul alles zo volledig mogelijk en naar waarheid in en let op dat u geen fouten maakt in het paspoortnummer. Een foutje in het paspoortnummer kan er namelijk voor zorgen dat u geen doorgang krijgt bij de douane ook al is uw ESTA goedgekeurd.

Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn hoe het ESTA aanvragen in zijn werk gaat, bekijk dan de ESTA aanvragen uitleg video:

Uitgelichte Reisorganisaties

Groeprondreizen Sawadee
Scroll naar boven