Australië heeft veel te bieden

Australië is een ontzettend groot land. Het is een continent dat te vergelijken is met de omvang van geheel Europa. Het land kent verschillende klimaten maar over het algemeen is het er warm en droog. De wereld van planten en dieren is een ware verkenningstocht. Alles wat er groeit, bloeit en beweegt, komt je onbekend voor en er zijn vele nationale parken waar je heerlijk kunt genieten van alle natuurschoon. Australië is een dunbevolkt gebied maar voor reizigers van alle gemakken voorzien.
Australië kent met name veel backpackers. Op avontuur in een vreemd land en kennismaken met de cultuur en de bewoners en natuurlijk andere reizigers. Backpacken is met name populair onder jongeren die tijdens of na hun studie graag even iets anders willen doen. De wereld verkennen dus.

VISUM

Om Australië te kunnen bezoeken, heb je een geldig visum nodig, anders kom je het land niet in. Het visum voor zakenreizen of vakanties is eenvoudig online aan te vragen. Vul hiervoor het vragenformulier in, dit kost circa 5 minuten tijd. Het visum is eenvoudig via je eigen bank te betalen met IDEAL, Bancontact, PayPal of Creditcard. Via de e-mail ontvang je een toekenning van het visum Australië. In geval van spoed meestal al binnen 3 dagen.Het visum is 12 maanden geldig. De visumplicht geldt voor alle reizigers, ook voor kinderen. Heb je een Australisch paspoort, dan heb je verder geen visum nodig. De visumcontrole vindt in de meeste gevallen al plaats bij het inchecken of boarden, dus dien de visumaanvraag tijdig in. De meeste visums voor Australië worden al binnen een paar dagen verstrekt maar het is aan te raden dit al een paar weken voor vertrek te regelen. Er bestaan diverse soorten visums zoals het toeristen- en zakenvisum oftewel het eVisitor visum en het ETA Australië. Bekijk van tevoren goed wat voor jou van toepassing is. Hier vind je het aanvraagformulier van het visum. Aan gebruik van het visum zijn enkele voorwaarden verbonden. Je mag geen betaald werk verrichten, geen studie of training volgen die langer dan drie maanden duurt, je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn en je verkoopt in die periode geen goederen of diensten aan Australische consumenten. Je mag geen openstaande schulden hebben bij de Australische overheid, niet veroordeeld zijn tot een gevangenisstraf van twaalf maanden of meer en geen tuberculose hebben. Zie ook: Alles over het visum Australië

BACKPACKEN

Er zijn diverse mogelijkheden om Australië te verkennen, bijvoorbeeld backpacken of met een camper rondtrekken. Australië is bij uitstek een backpackland. Het is een avontuurlijke manier van reizen die vooral jongeren aanspreekt. Het is de ultieme manier van vrijheid en het ontmoeten van mensen uit diverse culturen. Het is een hop-on-hop-of avontuur dat je zelf naar eigen wens kunt samenstellen. Jij bepaalt namelijk zelf waar en wanneer je ergens in- en uitstapt, waar je slaapt, bijvoorbeeld een hostel. Waar kun je duiken, surfen , feesten of juist de mooie natuur ontdekken of andere bezienswaardigheden bekijken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden.

CAMPER

Reizen met een camper geeft ook een gevoel van vrijheid. Een huis op wielen en gaan en staan waar je maar wilt. Je hebt je slaap- en kookplek altijd bij de hand en tevens een stukje comfort. Maak een avontuurlijke roadtrip door het dunbevolkte westen of reis langs de hoogtepunten van het oosten.Kamperen in de vrije natuur en reizen door de mooiste natuurparken, wie wil dit nu niet? Bij elk reisplan past wel een camper.

GA VOORBEREID OP REIS

Tijdens een bezoek aan Australië is het onmogelijk om alles te bekijken wat het land te bieden heeft. Kies uit wat jou het meest aanspreekt. Een rondreis kan ook per huurauto. Je kunt zelf de punten bepalen waar je langs gaat of je kiest voor een kant-en-klare reis. Sydney en Melbourne zijn steden die toeristen graag bezoeken omdat het er bruist. Er zijn veel bezienswaardigheden. Of verken Ayers Rock, Greet Barrier Reef of ontdek de grote regenwouden of zandwoestijn. 

https://youtube.com/watch?v=Iz8vxsh9rUc%3Flist%3DPLgXZFP1L3X_z-WiLL6hbQJIC3RMyJ0GVY

Vergelijk allereerst allerlei reizen met elkaar. Wat is nu precies wat jou aanspreekt? Je kunt city hoppen in Sydney of roadtrippen langs de Great Ocean Road in het zuiden. Of bezoek de bijzondere cultuur van de Aboriginals, het nationaal park Blue Mountains, Royal Botanic Gardens, Opera House, Harbour Bridge en nog veel meer. Op Wikipedia is nog meer informatie te vinden over Australie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Australie

Uitgelichte Reisorganisaties

Groeprondreizen Sawadee
Scroll naar boven