Groepsreis Zuid-Afrika

GROEPSREIZEN NAAR ZUID AFRIKA

Groepsreizen Zuid Afrika beginnen meestal in de hoofdstad Johannesburg. Vanuit Nederland vlieg je rechtstreeks naar Johannesburg in ongeveer elf uur. Als je ’s avonds vertrekt arriveer je de volgende dag. Ondanks de lange vliegafstand is er geen tijdsverschil met Europa (je vliegt ‘naar beneden’), je zult dus geen last hebben van een jetlag na aankomst of bij terugkeer in Nederland.

JOHANNESBURG EN SOWETO

Wil je de echte cultuur van het land proeven dan moet je tijdens een groepsreis Zuid Afrika zeker een bezoek brengen aan het township Soweto. Dit is de “bakermat” van de strijd tegen de apartheid. De bekendste boegbeelden van deze strijd, Nelson Mandela en bisschop Desmond Tutu komen er vandaan. In Johannesburg kun je het Apartheidsmuseum bezoeken, of bezoek het nabijgelegen Pretoria met onder andere het woonhuis van voormalig president Paul Kruger, dat te bezichtigen is.

HET KRUGERPARK

Het bekendste nationale wildpark van Afrika is zonder twijfel het Krugerpark in Zuid Afrika. Hier kun je een grote verscheidenheid aan wilde dieren spotten. Niet alleen de “Grote Vijf” maar ook impala’s, zebra’s, giraffen, wrattenzwijnen en een grote verscheidenheid aan vogels. In het Krugerpark worden tijdens een groepsreis Zuid Afrika vaak meerdere safaritochten gemaakt, meestal in de vroege ochtend of in de namiddag, omdat de kans op het spotten van dieren dan het grootst is. Soms kun je ter plaatse optionele excursies boeken, maar dit is vaak afhankelijk van beschikbaarheid.

ST. LUCIA EN SWAZILAND

In de prachtige baai van St. Lucia vind je het Hluhluwe reservaat, de thuishaven van prachtige vogels die in het voedselrijke water hun levensonderhoud vinden. Hier kun je naar hartenlust foto’s maken van visarenden en pelikanen, maar ook krokodillen en vele andere (water) dieren zijn de bewoners van dit natuurgebied.

Swaziland is in 1968 onafhankelijk geworden van Groot Brittannië. Je verlaat dus Zuid-Afrika en aan de grens zijn er dan ook wat formaliteiten. Ezulwini Valley is het mooiste deel van Swaziland. Ook hier kun je veel wilde dieren spotten en eventueel genieten van een typisch Zuid Afrikaanse “schottelbraai”, een barbecue met plaatselijke wildspecialiteiten als impala en wrattenzwijn.

WAT JE MOET WETEN ALS JE EEN GROEPSREIS NAAR ZUID AFRIKA GAAT MAKEN

Maak je een van de mogelijke groepsreizen Zuid Afrika met kinderen tot 18 jaar houd er dan rekening mee dat je aanvullende documenten moet kunnen overleggen zoals een Engelstalige geboorteakte. Deze maatregelen zijn genomen om kindontvoeringen tegen te gaan. In Zuid Afrika betaal je met de Rand. Op veel plaatsen wordt ook een creditcard geaccepteerd.

Bezienswaardigheden en highlights in Zuid-Afrika

Kaapstad

Tuinroute

Drakensbergen

Kruger National Park

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven