Groepsreis Japan

Waarom een goedkope groepsreis naar Japan op uw bucketlist staat? Japan, het land van de rijzende zon, het land waar beleefdheid en vriendelijkheid nog hoog in het vaandel staan. Japan is een land dat voor veel mensen alleen bekend is vanwege het feit dat er een keizer regeert en vanwege de inmenging in de Tweede Wereldoorlog en de bezetting van voormalig Nederlands Indië. Maar Japan heeft aan toeristen veel te bieden. Om dit te ontdekken is een groepsreis Japan een hele goede mogelijkheid. Onder leiding van een deskundige gids zie je op deze manier heel veel van dit mooie en fascinerende land.

DE VLIEGREIS NAAR JAPAN

Een rechtstreekse vlucht naar Tokio duurt ongeveer elf uur. Omdat het in Japan ongeveer 7 uur later is dan in Nederland vlieg je met de tijd mee. Je komt dus later aan dan dat het in Nederland is. Naar Tokio gaan rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam. Start je groepsrondreis Japan in een andere stad dan is de kans aanwezig dat je een tussenstop moet maken en dan duurt de reis vanzelfsprekend langer.

TOKIO

Tokio is de hoofdstad van Japan en het is dan ook een wereldstad. De drukte in Tokio is berucht evenals de smog als het weer tegenzit. De luchtvervuiling door het vele verkeer in Tokio is een groot probleem voor Japan. Maar daarnaast is Tokio ook gewoon een mooie stad waar veel te zien en te beleven valt. Je kunt er heerlijk winkelen. Breng een bezoek aan de keizerlijke tuinen of aan het Sony gebouw waar je je op de hoogte kunt laten stellen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebeid van consumenten elektronica. Shibuya Crossing is het drukste kruispunt ter wereld, met zijn karakteristieke diagonale zebrapaden.

HIROSHIMA

Hiroshima is en blijft onlosmakelijk verbonden met de aanval met een atoombom door de VS in 1945, die het definitieve einde betekende van de Tweede Wereldoorlog. Bij een groepsreis Japan mag een bezoek aan deze stad dan ook niet ontbreken. In Hiroshima kun je het Vredespark bezoeken met een diversiteit aan vredesmonumenten. De bekendste is het beeld van het Japanse meisje Sadako. Zij kreeg als gevolg van de atoomaanval leukemie. Ze probeerde haar genezing af te dwingen door het vouwen van 1000 origami kraanvogels. Maar ze overleed voordat ze klaar was met haar missie, die vervolgens door haar klasgenoten werd voltooid. Voor Japanse kinderen is een bezoek aan Hiroshima een zo ongeveer verplicht schoolreisje. Veel kinderen vouwen een vogel van origami die bij het monument van Sadako wordt achtergelaten.

Beste reisperiode

China is een reisbestemming waar je het hele jaar door naartoe kan reizen. Ongeacht wanneer je gaat, er is altijd wel een plek die het bezoeken waard is. Wat het weer betreft, zijn de beste tijden om China te bezoeken de lente (april-mei) en de herfst (september-oktober), wanneer de meeste populaire plaatsen hun meest toeristisch-vriendelijke weer hebben.

Bezienswaardigheden en highlights in Japan

Tokyo

Hiroshima

Nagasaki

Kyoto

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven