Groepsreis Kroatië

GROEPSREIS NAAR KROATIË

Waarom een groepsreis naar Kroatië? Kroatië staat bekend om de erg mooie natuur, sfeervolle stadjes en het goedkope (nacht) leven in dit bijzondere land. Je kan vaak erg voordelig mee met groepsreizen van vele reisorganisaties.

Kroatië is een Zuid-Europees land dat een erg lange geschiedenis kent met veel afwisselend landschap. Dankzij de geografische ligging bevat het landschap veel bergen, vlaktes en heuvels. Erg veel toeristen boeken een vakantie naar Kroatië vanwege een variatie van mooie natuur en een erg prettige cultuur. Er zijn erg veel bezienswaardigheden te vinden. Dit komt vanwege de grote geschiedenis wat Kroatië te bieden heeft

OMGEVING

In de regio van Lika vind je de Dinarische Alpen. Deze bergen liggen aan de Adriatische Zee en het heeft een mediterraan klimaat. De kustlijn is rotsachtig en bevat bijna geen stranden. In het noorden van het land is het wat vlakker ten opzicht van de rest in het land. Bij de meren in Kroatië is in de zomer heerlijk genieten en het prachtige landschap zorgt voor mooie kleuren in de mooie natuur. Het is raadzaam om tijdens de vakantie in Kroatië een van de duizend eilanden te bezoeken. De grootste eilanden daarvan zijn Cres en Krk.

KROATIË EN DE CULTUUR

Tijdens de groepsreis in Kroatië bevind zich veel nationaliteiten uit andere culturen in het land. Op het eiland Krk is de eerste Slavische taal gevonden: het Glagolitisch schrift. Soms zie je in sommige delen van Kroatië nog mensen in oude klederdracht. Ook volksdansen is een erg populaire bezigheid. Bekende dansen van hun traditie zijn de Kolo en Lindo. De Kroatische keuken is een mix van Griekse en Turkse invloeden. Zo worden de gerechten erg stevig gekruid en is vis een van de hoofdgerechten. Wat veel mensen niet realiseren en weten is dat er in Kroatië veel wijnbouw plaats vindt. Je kunt dus altijd terecht voor een lekkere wijn uit het land Kroatié

UITSTAPJES IN KROATIË

De historische gebouwen vind je tijdens de groepsvakantie in Kroatië overal terug. Zo zijn de erg oude binnensteden van Poreč, Šibenik, Dubrovnik en Trogir een must om te hebben gezien. Een heel bijzonder exemplaar is het amfitheater uit de Romeinse tijd in Pula. In Poreč staat de wereldberoemde Eufrasiusbasiliek en voor ander religieus bouwwerk moet je in Šibenik wezen. Natuurliefhebbers kunnen zich helemaal enthousiast maken in het Nationaal Park Kornati of Plitvicemeren hier kun je wandelen, duiken en fietsen. Het eiland Korcula staat bekend om zijn uitgebreide diversiteit. Zo vind je er kunst, traditionele dorpjes en erg mooie zandstranden om even bij te komen.

Bezienswaardigheden en highlights in Kroatië

Dubrovnik

Split

Porec

makarska

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven