Groepsreis Costa Rica

GROEPSREIS COSTA RICA

Costa Rica is een populaire vakantiebestemming in Midden Amerika. Het is een ideaal land voor iedereen die iets bijzonders zoekt in natuur en schoonheid van het landschap. Hoewel het land niet groot is valt er heel veel te zien en een groepsreis Costa Rica is de beste manier om zo veel mogelijk van het land te kunnen zien onder leiding van een deskundige gids.

VLIEGEN VIA HOUSTON NAAR COSTA RICA

Er gaan vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar San José, de hoofdstad van Costa Rica. Je vliegt dus altijd via de Verenigde Staten. De meeste vluchten gaan via Houston. Naar Houston duurt de vliegreis ongeveer 10 uur. Daarna vlieg je in ongeveer vier uur naar Costa Rica.

NATIONAAL PARK TORTUGUERO

Costa Rica staat bekend om zijn indrukwekkende regenwouden. Tijdens een groepsreis Costa Rica is het dan ook een must om het regenwoud van dichtbij te zien. Net Nationaal Park Tortuguero is hiervoor een goede mogelijkheid. Er worden tochten per boot georganiseerd door dit regenwoud. Dit park is de broedplaats van diverse schildpadsoorten. Ze leggen hier hun eieren en dus kun je met een beetje geluk deze dieren van dichtbij zien. Maar je kunt hier niet alleen schildpadden spotten, er wonen ook tientallen vogelsoorten en het park huisvest luiaarden, apen en kaaimannen.

DE ARENAL VULKAAN

In de plaats La Fortuna kun je de tot voor enkele jaren nog actieve vulkaan Arenal bekijken en je kunt er mooie wandelingen maken. De vulkaan spuwde tot 2010 rook en lava uit, wat er soms spectaculair uit zag. De laatste jaren is de vulkaan niet meer actief, maar het is nog steeds één van de bekendste plaatsen van Costa Rica. Ook een bezoek aan de thermaalbaden bij de vulkaan met natuurlijk verwarmd water is de moeite waard.

HET NEVELWOUD VAN MONTEVERDE

Een bekend gebied in Costa Rica is het nevelwoud van Monteverde. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan fauna en flora, vooral de vele verschillende soorten kolibri’s zijn een bezienswaardigheid. Wie geen hoogtevrees heeft maakt een wandeling over de 40 meter hoge bruggen waarmee je een prachtig uitzicht hebt over het regenwoud. Ook een bezoek aan de vlindertuin en de Ranario, de kikkertuin, zijn de moeite waard.

PRAKTISCHE TIPS VOOR EEN GROEPSREIS COSTA RICA

De beste tijd om naar Costa Rica te reizen is van december tot april. Het regent er wel regelmatig, maar dit is de droogste periode. De temperatuur is altijd goed en ligt tussen de 20 eb 30 graden. De munteenheid van Costa Rica is de colón. Op veel plaatsen kun je ook met US Dollars betalen. Reizigers wordt aangeraden om wat dollars als cash geld mee te nemen. Pinnen is meestal wel mogelijk, maar neem voor de zekerheid een tweede bankpas (van een andere bank) of een creditcard mee.

Bezienswaardigheden en highlights in Costa Rica

Tortuguero

Puerto Viejo

Manuel Antonio

El Arenal

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven