Groepsreis Sri Lanka

Sri Lanka is één van de mooiste landen van Azië. Als je een groepsreis Sri Lanka maakt kun je bij thuiskomst terugkijken op een prachtige reis langs hoge bergen, schitterende natuur en pittoreske dorpjes. De vriendelijke mensen en het heerlijke eten maken de reis een onvergetelijke ervaring. Een rondreis door Sri Lanka is zeker niet compleet zonder een bezoek aan Anuradhapura, een heilige boeddhistisch bedevaartsoord. Sri Lanka is overigens qua geloof een tolerant land. Je vindt er naast het boeddhisme ook christenen, moslims en hindoes evenals hun eigen kerken en moskeeën.

DE VLIEGREIS NAAR SRI LANKA

Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. De vluchten vanuit Nederland gaan via een tussenstop in Frankfurt. Je bent dan in totaal zo’n 13 uur onderweg. Het tijdsverschil met Sri Lanka bedraagt zo’n drie en een half uur, het is in Sri Lanka later dan in Nederland, je reist immers met de klok mee.

DE HOOFDSTAD COLOMBO

De hoofdstad Colombo is meestal het beginpunt van een groepsreis Sri Lanka. Colombo is een typische Aziatische wereldstad, met een drukke kakofonie van toeterende auto’s, brommers, gammele busjes, maar ook voetgangers en karren die door dieren worden voortgetrokken. Van verkeersregels hebben ze in Colombo niet veel kaas gegeten, hier geldt het recht van de sterkste.

JAFFNA, HET BOLWERK VAN DE TAMIL TIJGERS

Sri Lanka is jarenlang geterroriseerd door de rebellengroep LTTE, internationaal beter bekend als de Tamil Tijgers. Deze groep streed jarenlang voor onafhankelijkheid van het deel van Sri Lanka waar de Tamils wonen, maar werd in 2009 door het leger van Sri Lanka verslagen. Sindsdien is het weer mogelijk om als toerist naar dit Tamilgebied te reizen. Fort Jaffna werd in de 17e eeuw door de Hollandse VOC veroverd op de Portugezen. De Nederlanders bouwden er vervolgens een paar typisch Nederlandse gebouwen die er tot op de dag van vandaag nog staan, zoals de Kruyskerk en het woonhuis van de Nederlandse gouverneur. Naast historie heeft Jaffna ook een heerlijk strand, waar je na een dagje stad verkennen heerlijk kunt uitrusten.

POLONNARUWA, DE OUDE HOOFDSTAD

De oude hoofdstad van Sri Lanka, Polonnaruwa, mag zeker niet ontbreken bij een rondreis Sri Lanka. In de tiende en elfde eeuw was dit de belangrijkste stad van het eiland en dat is nog steeds te zien aan de vele monumenten van de stad. Je kunt ze het beste bezichtigen tijdens een individuele fietstocht of wandeling. Je vindt hier onder andere Gal Vihare, een granieten beeld van vier Boeddha’s, gehouwen uit één stuk graniet. Of bekijk de grootste dagoba (boeddhistisch bouwwerk) van de stad, een 55 meter hoog gebouw, dat in zijn glorietijd was voorzien van een gouden top.

PRAKTISCHE TIPS VOOR EEN GROEPSREIS SRI LANKA

In Sri Lanka betaal je met de Srilankaanse Roepee. De prijzen zijn, zeker naar westerse maatstaven, extreem laag. Je hebt voor een reis naar Sri Lanka een geldig paspoort nodig alsmede een Electronic Travel Authorization (ETA) die je voor 35 dollar online kunt aanvragen.

Bezienswaardigheden en highlights in Sri Lanka

Negombo

Anuradhapura

Trincomalee

Sigiriya

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven