Groepsreis Nieuw-Zeeland

Bestaat uit twee grote eilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland, Nieuw-Zeeland is een ongelooflijke bestemming om te ontdekken. Onvergetelijke ervaringen, adembenemende landschappen en een ongeëvenaarde combinatie van meren, bergen en weelderig groen, zorgt ervoor dat een groepsreis Nieuw-Zeeland hoog op je verlanglijstje moet staan.

NIEUW-ZEELAND VISUM

Als je van plan bent om een groepsreis Nieuw-Zeeland te maken, zal je moeten nagaan welke vereisten er zijn wat betreft je visum. Als je afkomstig bent uit een land die van hun Visa Waiver Program, moet je op voorhand geen visumaanvraag indienen. Met een geldig paspoort en bewijs van terugvlucht kan je tot 3 maanden reizen in Nieuw-Zeeland. Wie langer dan 3 maanden nodig heeft kan een visum aanvragen waarbij hij tot 9 maanden in Nieuw-Zeeland kan verblijven. De vereisten zijn hetzelfde, maar je moet ook kunnen aantonen over genoeg reisbudget te beschikken.

BESTE REISPERIODE?

Er is geen slechte periode om Nieuw-Zeeland te bezoeken, al hangt alles uiteraard af van je reisplannen. Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond zodat de seizoenen ginder anders zijn dan wat je hier gewoon bent. De zomer is veruit de meest populaire tijd voor groepsreizen Nieuw-Zeeland. Het is de drukste tijd van het jaar voor het toerisme en ook wanneer veel Kiwi’s wat tijd vrij nemen om uit te rusten en te genieten van het leven in het paradijs.

NIET TE MISSEN BEZIENSWAARDIGHEDEN

Er zijn oneindig veel mogelijkheden wat groepsreizen Nieuw-Zeeland betreft. Op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland ligt Queenstown, een bestemming die bekend staat als de droomplek voor diegenen die op zoek zijn naar adrenaline en avontuur. Omringd door de torenhoge pieken van de Zuidelijke Alpen, en direct aan de oevers van het diepblauwe Lake Wakatipu, is Queenstown ook een ongelooflijk mooie plek om je reis te starten.

Wandelliefhebbers zullen dan zeker weer het Tongariro Nationaal Park op hun reisplanning hebben staan. Dit is eerste nationale park van Nieuw-Zeeland, en staat bekend om zijn uitersten. Het gevarieerde ecosysteem van het park omvat rustige meren, actieve vulkanen, kruidenvelden, ongetemde bossen en woestijnachtige plateaus. De Tongariro Alpine Crossing is een van de meest populaire wandelingen in Nieuw-Zeeland.

Wie dan weer houdt van de kust kan gerust enkele dagen spenderen in Kaikoura, een klein stadje ten noorden van Christchurch die jarenlang uit de stroom van het massatoerisme bleef. Tegenwoordig is het een vaak gemaakte tussenstop omdat je hier het best walvissen en dolfijnen kunt spotten.

ACTIVITEITEN

Wandelen of tramping zoals het in Nieuw-Zeeland dan heet is een van de populairste activiteiten omdat het de beste manier is om de overweldigende natuur te ervaren. Mag het nog iets spannender? Dan kan je je wagen aan een bungeejump. In Queenstown vind je de hoogste sprong van het land met maar liefst 134 meter. Andere leuke activiteiten die je zeker moet proberen zijn wildwater raften en het verkennen van grotten.

Bezienswaardigheden en highlights in Nieuw-Zeeland

Milford Sound

Mount Cook

Fiordland

Abel Tasman NP

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven