Groepsreis Ierland

Ierland is de bakermat van de Folkmuziek en van de typisch Ierse whisky, die tot de beste ter wereld behoort. De Ieren hebben hun vriendelijkheid en beleefdheid van de Engelsen overgenomen. Ierland is een prachtig groen land waar je tijdens een groepsreis Ierland veel van te zien krijgt. Daarnaast is het ook absoluut een must om wat van de cultuur mee te krijgen, de Ieren staan bekend als goede zangers, ook in hun eigen taal, het Gaelic.

Vliegen naar Ierland

Voor een groepsreis Ierland hoef je niet ver te reizen. De luchthaven van Dublin ligt op minder dan 2 uur vliegen van Schiphol. Door het tijdsverschil, het is in Ierland een uur vroeger, ben je dus een uur na vertrek al op je bestemming. Er gaan dagelijks diverse vluchten van Schiphol naar Dublin.

Dublin en Belfast

De hoofdstad Dublin is een vriendelijke en gezellige stad waar je de typisch Ierse sfeer kunt proeven. Overal tref je vriendelijke mensen en de Engelse beleefdheid viert er hoogtij. Je kunt er heerlijk ronddwalen en de typisch Ierse sfeer proeven. Sinds de IRA de wapens neerlegde is het ook veilig om naar Belfast in Noord Ierland te reizen. Veel rondreizen beginnen dan ook met een bezoek aan Belfast. Hier kun je een bezoek brengen aan de scheepswerf waar de legendarische Titanic werd gebouwd.

Giant’s Causeway en Londonderry

Een uniek natuurverschijnsel zijn de bazaltzuilen van de Giant’s Causeway. Deze zuilen zijn 60 miljoen jaar oud en worden door UNESCO beschermd als uniek natuurgebied. De ruim 37.000 zuilen vormen een imposant natuurverschijnsel. Op de route langs Giant’s Causeway ligt Londonderry, de enige stad in Ierland die voorzien is van stadsmuren. Over deze muren kun je een rondwandeling maken door de stad.

Jameson Whisky

De Ieren maken volgens eigen zeggen de beste whisky ter wereld. De Amerikaanse bourbon en de Schotse whisky zijn volgens de Ieren toch echt van mindere kwaliteit. In de plaats Midleton kun je een bezoek brengen aan de whisky stokerij van Jameson om met eigen ogen te zien hoe de whisky wordt gemaakt. Uiteraard wordt het bezoek afgesloten met een proeverij en kun je ter plaatse een goede fles Jameson kopen voor thuis.

Ring of Kerry

Eén van de mooiste gebieden van Ierland is The Ring of Kerry. Het Graafschap Kerry staat dan ook bij vrijwel elke groepsreis Ierland op het programma. Hier kun je genieten van het wonderschone natuurgebied van nationaal park Killarney en de prachtige tuinen van Muckross House die tot aan het nabijgelegen meer doorlopen. Ook het huis is te bezichtigen met prachtig ingerichte kamers als de bibliotheek, salon en eetkamer.

Uitgelichte vakanties Ierland

Praktische tips voor een groepsreis Ierland

In Ierland kun je betalen met de euro, dus geld wisselen is niet nodig. Men spreekt overal Engels, ook in de gebieden waar het traditionele Gaelic wordt gesproken. Stel je van de Ierse keuken niet al te veel voor, die is vooral gebaseerd op die van Engeland. Maar daar staat tegenover dat de Ieren het uitstekende Engelse ontbijt ook van hun buurland hebben overgenomen.

Bezienswaardigheden en highlights Ierland

Groepsreis naar Ierland

Vind snel de beste prijzen voor een vakantie naar Ierland

Hotels Ierland

Vergelijk alle hotels in Ierland en vind het goedkoopste aanbod

Goedkope vliegtickets

Goedkope vliegreizen

Op zoek naar goedkope vliegreizen Ierland

Goedkope auto vakantie

Goedkope autoverhuur

Vind en vergelijk goedkoop huurauto’s in Ierland