Groepsreis China

Een van de vier grote oude beschavingen, China is de grootte van de VS of Europa, met meer inwoners dan Europa en Noord-Amerika samen. Groepsreizen China bieden je een onvergetelijke ervaring in een enorm, mysterieus en prachtig land. De Aziatische bestemming biedt je zoveel om te zien en te ontdekken: van de Grote Muur tot de wolkenkrabbers van Shanghai, tot het Dak van de Wereld en nog veel meer…

Visum China

Voor een groepsreis China of een individuele reis heb je een visum nodig. Deze kan je makkelijk halen bij de Chinese ambassade of online. Let wel dat je voor de online procedure met minimum twee reizigers moet zijn. De vereisten voor een visum zijn: een internationaal paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is, het invullen van een visumaanvraagformulier, pasfoto’s en een bevestiging van je vluchten (heen- en terug) of hotelreservering of uitnodigingsbrief. Een e-visum is 21 geldig, terwijl een regulier toeristenvisum 30 dagen geldig is.

China culinair

Eten en drinken in China kan een geestverruimende en plezierige culturele ervaring zijn. Dat betekent dat je tijdens een groepsreis China wellicht enkele verrassingen op je bord zal krijgen. In China is eten meer een gemeenschappelijke activiteit, in tegenstelling tot het Westen, waar iedereen zijn eigen maaltijd bestelt. Ook het gebruiken van eetstokjes kan een aanpassing zijn.

Bezienswaardigheden China

Groepsreizen China hebben een reisplanning die erg divers kan zijn door de vele bezienswaardigheden die het land rijk is. Peking, Xi’an en Shangai zijn drie steden die vaak deel uitmaken bij een rondreis doorheen het uitgestrekte land. Hier vind je tussen de moderne wolkenkrabbers nog sporen van de oude cultuur. Mis zeker ook niet een bezoek aan de Verboden Stad en het terracotta leger. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de Chinese muur niet ontbreken.

In het Zhangjiajie National Forest Park stap je dan weer binnen in de wereld van Avatar. Reusachtige zandsteentoppen rijzen hier vanuit de valleivloer omhoog, sommige tot 200 m hoog met eeuwig groen blijvende struiken die zich vastklampen aan hun smalle toppen. Wie wilde dieren wil spotten kan terecht in het Chengdu Panda Nature Reserve, waar je reuzenpanda’s kan bewonderen.

Beste reisperiode

China is een reisbestemming waar je het hele jaar door naartoe kan reizen. Ongeacht wanneer je gaat, er is altijd wel een plek die het bezoeken waard is. Wat het weer betreft, zijn de beste tijden om China te bezoeken de lente (april-mei) en de herfst (september-oktober), wanneer de meeste populaire plaatsen hun meest toeristisch-vriendelijke weer hebben.

Bezienswaardigheden en highlights in China

Bejing

Shanghai

Chinese muur

Hainan

Bekijk direct de beste prijzen

Scroll naar boven